Ta bilen til festivaler i sommer

ENDELIG!! Etter at de to siste somrene måtte tilbringes hjemme, er vi endelig ferdige med nedstengning og pandemi. Igjen kan vi reise ut i Europa —på festival!

Hvis du og gjengen planlegger å ta bilen nedover i Europa, er det ekstra viktig å klargjøre den først. Spesielt viktig er det å ha gode dekk og felg, så du er sikret et godt veigrep på de fartsfylte motorveiene.

Gode dekk er alfa omega

Det er ekstremt viktig med gode dekk, uansett hvor du kjører. Sommerdekkene bør byttes når det er igjen tre millimeters mønsterdybde, selv om minstekravet er 1,6 mm.

Skal du på langtur, bør du faktisk ha 5 mm mønsterdyde. Hvis det kommer en regnskur mens du kjører i høy fart, kan det fort bli veldig skummelt om du har dårlige dekk.

Musikkfestivaler i Europa

Det er utrolig mange musikkfestivaler som går av stabelen i sommer. Hvis du enda ikke har bestemt deg for hvor du skal dra, kan vi gi deg et utvalg her:

EXIT-festivalen

Foregår i Novi Sad i Serbia i perioden 7.-10. juli. Her finner du konserter i alle musikksjangre.

Festival Internacional de Benicàssim

En festival som fokuserer på elektronisk-, indie-, alternativ- og rockemusikk. Festivalen går av stabelen fra 14.-17. juli i den spanske byen Benicassim.

Nature One Festival

Festivalen for deg som liker techno, trance, minimal- og hardstil. Festivalen finner du i Kastellaun i Tyskland i perioden 5.-7. august.

Awakenings-festivalen

Byr på det beste innen techno og house. Festivalen foregår i nydelige omgivelser i nederlandske Hilvarenbeek fra 29.-31. juli.

Nice Jazzfestival

Et must for jazzelskeren. Foregår i den populære, franske byen Nice i perioden 15.-19. juli.

San Sebastian Jazz Festival

Spanias eldste jazzfestival, som også er en av Europas eldste, går av stabelen i San Sebastian 20.-25. juli. Konsertene foregår på scener i hele byen.

Hvis du skal kjøre nedover i Europa, enten du skal på festival eller noe annet, er det viktig at bilen er i orden. Vi anbefaler derfor at du tar en service, om det er lenge siden sist.

Det er kjedelig å stå på Autobahn i Tyskland med havarert bil, vel vitende om at yndlingsartisten din har en konsert du skulle vært på.

God festivalsommer & kjør pent!