Svenske musikkfestivaler

Det å gå på festival kan være en rik kulturopplevelse eller lære deg mye om historie, alt avhengig av hva slags type festival som arrangeres. Musikkfestivaler er de mest vanlige, og siden Sverige er en av verdens største musikkeksportører, finnes det mange interessante band og artister som opptrer på svenske musikkfestivaler.

musikkfestivalBråvalla er en merkverdig festival som arrangeres på nedlagte flystriper like vest for Norrköping, og dette var en stund landets største med nesten 60 000 solgte billetter. I 2015 spilte for eksempel artister som Robbie Williams og Muse på Bråvalla. Festivalen arrangeres i fine omgivelser omringet av åpent, grønt landskap.

Fra Stockholm til Gøteborg

Summerburst er musikkfestivaler som foregår i Sveriges to største byer, Stockholm og Gøteborg. Det fokuseres på elektronisk musikk, med kjente profiler som Eric Prydz og Avicii. Den varte først i kun én dag og fant sted i Stockholm i 2011, men siden alt ble utsolgt, ble festivalen utvidet og fant også sted i Gøteborg i 2012. Alt ble utsolgt der også, og begge festivalene hadde over 65 000 besøkende. I 2017 vil den verdenskjente artisten Justin Bieber spille i Stockholm, til stor jubel for både arrangørene og hans mange beundrere som finnes verden over.

Med Liseberg fornøyelsespark er Gøteborg en flott sommerby, og med festivalen Way Out West er det nå enda mer å gjøre i denne byen om sommeren. Way Out West er en tredagers musikkfestival som har hatt mange kjente band på scenen, men det er også en kulturfestival der det har blitt presentert film, poesi, kunst og graffiti. Grunnet sitt rike innhold har den innhøstet stor internasjonal oppmerksomhet og har vunnet pris for mest innovative festival. For å rette fokus på miljøet ble det i 2012 kun servert vegetarisk mat inne på festivalområdet, og det ble en stor omtalt nyhet i hele landet.

I Norge er det også festivaler å besøke, som Lilleaker Musikkfesival og Bergenfest i Bergen.