Budsjettvennlige ferier

En reise er et fint avbrekk fra den hektiske hverdagen, og takket være de tallrike flyrutene er det veldig mange destinasjoner man kan komme seg til på kort tid.

Storbyferier er kanskje det mest typiske, men byer som London og Paris er ikke blant de billigste i Europa. Polen har mange destinasjoner som settes pris på av stadig flere, for eksempel den spennende havnebyen Gdansk. Den tilhører et område med tre byer som omtrent har smeltet sammen med hverandre og nå danner et storbyområde på over 1 million innbyggere, sammen med de andre to byene Sopot og Gdynia lengst mot nord. Gdansk har sin sjarmerende gamleby med vakre og ærverdige bygninger, og langs havneområdet er det mange spisesteder. I Gdynia ligger det digre kjøpesenteret Riviera som er det største i hele metropolområdet, og prisene her er langt lavere enn for eksempel på Strømmen eller Sandvika Storsenter. Mer om Gdansk og Gdynia her.

 

Det er fortsatt mulig å finne rimelige storbyferier i Europa

reiseØst-Europa er generelt sett billigere enn vest, og Riga er en stor by med lavt kostnadsnivå. Latvias hovedstad er full av gamle og vakre bygninger du kan iaktta i gamlebyen, med sin sjarm og arkitektur som bare Øst-Europa kan by på. Nattelivet i Riga blir også stadig bedre, og det bugner av shoppingmuligheter. Et forelsket par kan også dra på en romantisk spa-ferie til Latvia.

Bulgaria har også mange bademuligheter og er et land med lavt kostnadsnivå. Langs den flotte svartehavskysten florerer det av badesteder, og nabolandet Hellas i sør er en klassiker for mange nordmenn. Hellas gir muligheter både til historiske opplevelser og badeferier med sine mange vakre øyer, men på fastlandet er det selvsagt også mange muligheter.

Kroatia frister mange med sitt turkisblå hav og vakre kystbyer, for eksempel Rijeka. Det er eksepsjonelt mye flott arkitektur å se i byen – guvernørpalasset og nasjonalteatret for å nevne noen. Derfra er det også mulig å komme seg ut til øya Krk hvor det er mange severdigheter og flotte strender.